zondag 9 september 2012

Salmon fishing in the Yemen


Een feel good movie met twee favoriete actrices nl. Emily Blunt en Kristen Scott Thomas. Hoewel ik niet zo'n fan ben van Ewan McGregor, speelt hij zijn rol zeer overtuigend. 

Een sjeik heeft een voorliefde voor vissen op zalm. Hij probeert midden in de woestijn van Jemen een rivier aan te laten leggen waar zalmen kunnen leven. Een Britse wetenschapper van het ministerie van landbouw, Dr. Jones (McGregor), wordt gevraagd het project op te starten, te overzien en te leiden. In eerste instantie moet hij niets weten van een dergelijk project dat de grens van het absurde opzoekt en wellicht overschrijdt. Vanuit de Britse overheid bestaat de behoefte aan goed nieuws uit het Midden-Oosten en al snel heeft Dr. Jones eigenljk geen andere keuze dan werken voor de sjeik en deze uitdaging aan te gaan.
Dr. Jones, een ietwat houterige en stijve Schotse wetenschapper, heeft zelf een grote liefde voor vissen en algauw raakt hij goed bevriend met de sjeik met wie hij deze liefde deelt. Samen met zijn assistente, Harriet Chetworde-Talbot (Blunt), probeert hij het project tot een goed einde te brengen. Dr. Jones en zijn assistente komen voor meerdere uitdagingen te staan, zowel in het project als in hun privéleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten